Bli medlem i föreningen år 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Vings IF
Södra Ving - laget med sting!

Bli medlem i Södra Vings Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Södra Vings IF

Vad kul att just DU har hittat hit! 

Du är varmt välkommen att bli medlem i vår förening om du inte redan är detta.
Knappa dig vidare vid "BLI MEDLEM". 
Där kan du själv välja om du vill bli stödjande medlem eller aktiv medlem - alltså delta i någon/några av våra aktiviteter. 
 
(OBS! Har du tidigare varit medlem i föreningen får du istället kontakta oss för att få en avisering alt. betala in via bankgiro: 873-3131)
Derbyseger för U-laget/P35
2024-06-09 20:39

Derby på Slottsvallen under söndagskvällen, när U-laget/P35 tog emot Hössna/Timmele i stundom regn, stundom sol.

 

Södra Ving inledde piggt och hade ett hyfsat spelövertsg med mest bollinnehav under den första halvlek. Ganska småtrevligt passningsspel men där man var lite omständiga frammåt emellanåt.

"Lill-Henke" gjorde 1-0 redan efter 7 minuter på en fin lyra från lite distans ute till höger som damp in i bortre gaveln. "När man inte orkar springa längre får man skjuta!" Och "Jag tänkte/försökte med ett lågt skott som skulle studsa lite framför målvakten".

Hössna/Timmele svarade dock inte allt för långt senare med att säkert placera in en straff till 1-1.

Gästerna tog även ledningen med 1-2 några minuter innan paus efter en fin prestation på deras högerkant av snabbe Gabriel Lundgren.

Dessbättre har Södra Ving lite flyt precis innan paus, där ett bra inspel från Mentu pangades in i eget mål av en H/T-försvarare till 2-2.

 

Precis innan paus utgick Johan Folkesson och i paus L-Å Carlsson, båda med lite mildare krämpor, så lite föryngring till andra halvlek. Henke Arnabo ner som mittback, Bert kom in, Linus L och "Pösen delade på vänsterbacken genom matchen, Viktor Wessbo stabil mittback, liksom Ljungberg till höger. Måns Bjöling startade till höger och Mentu till vänster, Emilo, Henke och Folkesson centralt medan Tawan och Jimmy Björling växlade på topp. I andra kom även Bob in på kanten (och stod för en fin assist till Mentus 6-2). Målet vaktades av Radoslaw.

 

I andra halvlek gasade Södra Ving på direkt och avgjorde matchen på dryga kvarten.

 

Mentu nickade in en hörna på bortre slagen av Måns.

Bert bröt en dribblingsräd av H/Ts gängliga mittback och tillika lagkapten och spelade fram Måns på djupet, skott rakt på målvakten, men Måns satte sin egen retur.

Bob och Mentu hade sammarbete på vänsterkanten där Mentu placerade in 6-2. Dessförinnan hade även Emilio hittat det högra krysset efter skott utifrån.

 

Ett nyss mottaget sms från lagledare Håkan Öman så verkar det inte blivit fler mål utan matchen slutar med hemmaseger i derbyt, 6-2. Bra jobbat! (Undertecknad lämnade matchen efter Mentus mål för nattning)

//Markus Hulander

 

 

Delad pott på Slottsvallen för U/P35
2024-05-20 21:15

Under måndagskvällen på ett soldränkt Slottsvallen tog Södra Vings U-lag/P35 emot gästande Hedared/Sandhult. Båda trupperna var fyllda till bredden av spelare så det blev många byten.

 

Södra Ving startade med Pálmi i mål (Rado i andra), Ljungberg, Dehlin och V Wessbo som solida mittbackar och 50-åringen Fabian i backlinjen. Där spelade sedan även Pösen Pehrsson. 

Bob och Pålsson spelade på varsin ytter och byttes av med sömntutan Tawan och Bert.

På mitten lirade Matto Yousef ihop med Magnusson och Henke Arnabo (byttes av med Hulander och Hannes W), frammåt delade Erik S och Jimmy Björling på det.

 

Södra Ving började bäst, och tog ledningen efter 11 minuter efter ett långskott från ca 40 meter av Erik Söderblom när målvakten var långt ute. Detta på Eriks andra försök efter ha haft ett liknande läge tidigt i matchen, snyggt!

 

2-0 gjorde Linus Pålsson efter 14 minuter efter en delikat framspelning av matchens spelare Jonas Magnusson, som elegant lobb-passade över den stillastående backlinjen och friställde Pålsson som kom med bra fart och placerade in 2:an.

 

3-0 satte Jonas Magnusson på straff innan han och Henke ersattes av Hulander och Hannes.

 

Nästan omgående efter 3an hade Tawan ett utmärkt läge att utöka till 4-0, men bollen gick strax utanför.

 

Tyvärr kom gästerna in i matchen redan innan paus, och reducerade på en omställning och efter ett inspel/skott från kanten som Pálmi oturligt tappade ut till en bortaspelare som kunde raka in bollen till 3-2 precis innan paus.

 

I andra halvlek var matchen rätt jämn, inte jättemånga klara målchanser. Ganska fysiskt emellanåt. Redan i första halvkek kunde gästerna varit nere på 10 man efter en satsning med två sulor in på Matto. Ingen signal ens vilket ledde till omställning där istället Bert fick ett gult kort vid mittplan.

Men det röda skulle komma.

 

En kamp mellan en bortaspelare och Markus Hulander, där undertecknad först fick en hand i ansiktet och själv satte ut armarna i kampen, och bortaspelaren blev då irriterad. Hulander bjöd in till att spelaren skulle dribbla igen för att då sätta stopp på honom, men efter en tunnel och en stängning, så åkte Hulander på en rejäl högerkrok i bakhuvudet istället. Den situationen uppfattade dommaren och halade upp det röda kortet. (I övriga situationer fick man nästa gissa vad domslutet skulle bli vid signal.)

 

En man mer och ledning 3-2 med kvarten kvar blev dock inte som vi hade tänkt oss. Gästerna från Hedared/Sandhult kvitterade ganska snabt efter det röda kortet till 3-3. Chansspel från båda lagen, trötthet och en hel del felpass gjorde att matchen slutade oavgjort 3-3.

 

Matchens lirare Jonas Magnusson spelade +/- 3-0, gjorde 1 mål och en assist. Tyvärr gjorde inte vi andra det, och delad pott blev det.

 

/Markus Hulander

 

 

Torsk för U/veteranlaget i hemmapremiären
2024-05-04 14:13

Hemma-premiär för U-laget/P35 mot Borås GIF på lördagförmiddagen 4/5, matchstart 11.00.

Förutsättningarna inför dagens match var en lite tunn bänk (för att vara till stor del veteranlag), med ett par sena återbud, men också ett par årsdebutanter.

Tyvärr för Södra Vings del var det Borås Gif som började bäst, och tog ledningen ganska omgående med 0-1 redan efter 3 minuter på ett distansskott mitt i mål. Till debuterande Mackan Anderssons försvar (Radoslaw i Polen för Cup-final) så vobblade skottet säkert en halvmeter i sidled sista biten vilket ställde till det.

Efter typ 5 minuter klev undertäcknad av med en gubba-vad, otroligt tråkigt. Förvåningen var också stor när jag insåg att jag inte var först ut att byta. Där satt redan Liberg med skoskav, som han dock snällt fick fixa till till andra halvlek då mannfallet tyvärr fortsatte. Stefan Claesson, Mikael Andersson och Micke Sjögren delade på mittbacksgörat, där en av dem tyvärr fick problem med ett lår senare.

Skyttekungen Kristian Widenby med en del skadekänningar redan inför matchen gjorde årets mål redan i första matchen på Slottsvallen. Han vände upp utanför straffområdet och pangade in bollen ribbkrysset in till 1-1 efter 9 minuter!

Innan paus var dock tyvärr även Kristian klar för dagen med skada i baksida lår.
1-1 i paus och vi kände att vi var bra med i matchen, Gif var snabbare och duktiga individuellt men kanske inte en vältrimmad lagmaskin.

I 58e minuten gjorde gästerna 1-2 och utan någon direkt bänk kändes det tufft (Fabian Eriksson lämnade planerat i paus för att förbereda sitt 50-årsfirande, STORT GRATTIS i förskott Fabian).
Henke Arnabo och Jonas Magnusson briljerade emellertid på innermittfältet, våra rutinerade mittbackar höll det mesta rent framför Mackan i kassen, och Ljungberg och Liberg höll emot bra på kanterna.
Och så, vid en bollvinst på mittfältet serverade Magnusson (eller var det Henke?) Bert Janssens i djupet som löper in från högerkanten, skär in och sätter dit 2-2 med drygt 20 minuter kvar!

Med ytterligare skadeproblem i slutet fick även Håkan Öman snöra på sig skorna och spela sista 5-8 minutrarna och tyvärr avgjorde Boråsarna i 79e minuten och siffrorna skrevs till 2-3.

Ett tappert kämpande Södra Ving, där flera fick spela 90 minuter pga skadorna, faller med flaggan i topp. Nya tag om en vecka då Töllsjö väntar.

/Markus Hulander

Seger även för U-laget/P35 i premiären
2024-04-29 19:58

Så var det dags för seriepremiär för U-laget/P35 mot Gånghester/Målseryd på Kransmossen i Borås under söndagkvällen. 

 


Södra Ving startade matchen väldigt bra och gjorde processen kort med hemmalaget. 0-3 efter ca 20 minuter efter bra spel och en matchhjälte som var säker i sina avslut, Kristian Widenby. 

 


0-1 gjorde Kristian redan efter 5 minuter efter passningsspel i mitten, utspel till Philip Mentu vars inlägg knoppades in av Kristian vid bortre stolpen.
0-2 gjorde samme man bara två minuter senare efter fint spel i mitten, en vickning av Markus Hulander som friställde Kristian som kyligt placerade in 2:an.
Minnet sviktar lite om det var Kristian som var inblandad i mål 3 också, men kan ha varit han som frispelade Hannes Wennerlund på bortre som rakade in 0-3 upp i nättaket efter 23 minuter. 

Hemmalaget reducerade efter snespark på mittplan av undertecknad, och omställning till 1-3 innan halvleken var till ända. 

Andra halvlek startade nästan som den första, nämligen med dubbla Södra Ving-mål. Vi spelar återigen fint passningsspel på mitten och Henrik "Lill-Henke Arnabo" Johansson går i djupet och rycker sig loss. Avslutet räddas av keepern men där fanns Markus Hulander lägligt på tårna och är först på returen och kan bredsida in 1-4 i öppen kasse.
1-5 gör Philip Mentu efter genomlöpning i höger inneposition och avslutar tillräckligt hårt för att målvakten inte ska kunna hindra bollen från att rulla in i mål.
1-6 gjorde Kristian Widenby på egen hand från mittlinjen efter omställning på hörna, och fullbordade ett hattrick direkt i premiären! 

 


Hemmalaget reducerade i 86e minuten på en tveksam straff och slutsiffrorna blev 2-6. 

Bra spel långa stunder från Södra Ving. Hjälp med lite snabbhet i mittförsvaret från Albin Carlsson var välkommet, samt Mentus form från A-lagspremiären som höll i sig! Övriga seniorspelare och "veteraner" skötte sig också mycket bra. Tung coach-seger för Lasse Carlsson i Håkan Ömans frånvaro! 

 


Genomgående hela matchen gjordes mängder av byten och alla fick gott om speltid där dock Lennartsson fick skadebekymmer i första halvleken.

Laget som startade:

Radoslaw

Ljungberg-Lennartsson-Albin C-Viktor Wessbo

Folkesson-J Magnusson-Lill-Henke-Mentu

Hulander-Widenby

Ersättare: Jimmy Björling, Linus Pålsson, Linus Liberg, Hannes Wennerlund och Andreas Pettersson

 

 

/Markus Hulander

Herrlaget - fotboll
Referat: Ljungsarps IF - Södra Vings IF
Vinst i premiären!
2024-04-26 11:28, Herrlaget - fotboll

Igår var herrlaget i Ljungsarp och Vallskoga för seriepremiär, det slutade med 4-2 seger och skönsång i omklädningsrummet!

BLI MEDLEM
Stöd SVIF. Köp här eller i Tolkabro
Södra Vings IF Stationsvägen 3 523 74 Hökerum Organisationnsummer: 865500-2197 Bankgiro: 873-3131
Nyheter från våra lag
Damlaget - fotboll (Södra Ving/Hössna/Timmele), 24/06 22:43 
Damlaget - fotboll (Södra Ving/Hössna/Timmele), 17/06 21:54 
Damlaget - fotboll (Södra Ving/Hössna/Timmele), 15/06 16:54 
Damlaget - fotboll (Södra Ving/Hössna/Timmele), 09/06 22:04 
Damlaget - fotboll (Södra Ving/Hössna/Timmele), 08/06 15:47 
Damlaget - fotboll (Södra Ving/Hössna/Timmele), 03/06 21:59 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer