Bli medlem i föreningen år 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Vings IF
Södra Ving - laget med sting!

Sociala medier - policy

Denna policy beskriver riktlinjer för samtliga medlemmar, ledare och förtroendevalda som representerar Södra Vings IF avseende sociala medier.

 

Sociala medier

Med sociala medier menas till exempel bloggar, hemsidor, Facebook, Twitter, Youtube osv.             

I sociala medier har medlemmar, ledare och förtroendevalda möjlighet att marknadsföra Södra Vings IF och stärka vårt varumärke och skapa kontakter och kommunicera.

Kommunikation över internet innebär också risker för Södra Vings IF då det som skrivs kan få stor spridning och vara svårt att stoppa.

Syftet med denna policy är att medlemmar, ledare och förtroendevalda ska få riktlinjer så att sociala medier används på ett positivt sätt, och att det ger fler möjlighet att hitta till Södra Vings IF och vår verksamhet.


Användandet

Södra Vings IF ser positivt på användandet av sociala medier. Våra medlemmar, ledare och förtroendevaldas engagemang i sociala medier sprider vårt budskap och stärker vårt varumärke. Det stärker också bilden av organisationen som öppen och tillgänglig.

Du som person och din medverkan i sociala medier påverkar inte bara bilden av dig själv utan också bilden av Södra Vings IF. Du är alltid personligt ansvarig för sådant du publicerar på eget initiativ oavsett om publiceringen skett i egenskap av medlem, ledare eller förtroendevald eller privat.

Vi eftersträvar en sund och frisk fysisk- och psykosocial idrottsmiljö där förtal, förolämpningar eller mobbing av med/motspelare, ledare, domare eller andra intressenter inom sporten inte får förekomma och då inte heller på sociala medier.

Är du osäker på vad du kan publicera/skriva frågar du ordförande eller annan förtroendevald.

 

Förhållningsregler

· Visa respekt. Vi använder aldrig mobilkameror eller kameror i omklädningsrummen. ·

Kommentera aldrig någon nedsättande. Kommentarer baserat på en persons religion, kön, sexuella läggning eller hudfärg är inte acceptabelt.

· Att publicera och kommentera online är aldrig privat. Det du publicerar kan för all framtid finnas på Internet. Tänk efter före!

· Var alltid korrekt och använd sunt förnuft. Även om ditt svar är riktat till en viss person kommer det att läsas av många andra.

· Respektera dina kamraters integritet – använd inte deras kunnande och referera inte till en viss person utan att informera denne.

· Använd aldrig andras material utan tillåtelse och ange källan och följ de upphovsrättsliga regler som gäller.

· Tänk på att länkar kan uppfattas som en rekommendation Södra Vings IF.

· Beakta personuppgiftslagens, PUL, regler genom att vara noga med att personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt. Detta innebär bland annat att inte publicera kränkande personuppgifter och att ta bort kränkande personuppgifter.

· Debatter på Facebook och andra sociala medier ska ha högt i tak, men personliga påhopp, mobbning, ryktesspridning, spekulationer eller annan medveten publicering av felaktig information ska inte förekomma. Ibland är det bäst att ignorera en åsikt och inte skänka den trovärdighet genom att svara.

· Vid alla frågor och diskussioner som rör ren fakta hänvisa till Södra Vings IF styrelse.


Påföljder

Övertramp i sociala medier kommer behandlas utav ledare och om nödvändigt av styrelse, så att lämpliga påföljder kan verkställas. 

Exempel:


Spelare:

• samtal med spelaren och kontakt med föräldrar. Åtgärd efter bedömning av överträdelsens storlek.

Ledare:

• enskilt samtal mellan ledare och styrelse, åtgärd efter bedömning av överträdelsens storlek.Styrelsen Södra Vings IF

 
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer