2023-05-17 18:43

Här kommer lite korta referat från senaste matcherna!

Det har varit lite nyhetstorka på hemsidan senaste veckorna av flera olika anledningar men här kommer lite korta referat.

SVIF- GSK/MIF 4-1

I hemmapremiären gjorde grabbarna en solid match där man låg lågt och tillät motståndarna att äga mycket boll. Kontringsspelet var det inget fel på och laget var väldigt effektiva matchen igenom offensivt och kunde tillslut ta en stabil seger mot ett topptippat Gånghester/Målsryd!

MIF-SVIF 3-3

En tuff match mot ett bra Marbäck. Det var mycket kamp matchen igenom då planen tyvärr inte tillät något vidare passningsspel utan att riskera för mycket. Marbäck blir ett lag för övre halvan i år om de får behålla sina fysiskt starka spelare.
I denna matchen lyckades MIF med två drömmål, 1-1 målet via en helvolley efter hörna samt en frispark från 25 m som snyggt placerades i krysset. Men grabbarna krigade till sig en poäng efter sen kvittering på straff.

SVIF-GIF 1-1

Enligt röster efter matchen var detta en slätstruken historia från hemmalaget. Spelförande hela matchen men utan att skapa så många heta målchanser. Grimsås lyckades turligt kvittera med ca 15 minuter kvar av matchen. "Det kändes som en förlust" hörde man på träningen efteråt.

MIF-SVIF 1-2

Igår (tisdag) åkte ett "skadeskjutet" SVIF till Månstaparken för match mot Månstad IF. Många spelare saknades men de 16 som medverkade gjorde detta till en trevlig afton till slut.....
SVIF försökte på en svårspelad plan och ägde det mesta spelet och hade ett par frilägen i första halvlek utan att lyckas. Månstad stack upp vid ett par tillfällen, ett skott i utsidan av stolpen samt när de gjorde 1-0 då våra grabbar inte lyckades få undan bollen vid flertalet tillfällen.
I andra halvlek tog SVIF över spelet än mer och skapade flera bra chanser. Men det dröjde till ca 75 minuten innan kvitteringen kom genom Johan Hedendahl via huvudet.
Samma Hedendahl hade lycka med huvudet denna kväll då han snyggt skarvade fram boll till en djupledslöpande Victor Moström som distinkt placerade in 2-1 i 87e minuten.
Månstad hade något läge både vid 1-0 och vid 1-1 men SVIF hade turen på sin sida via rätt inställning genom hela matchen vilket tillslut gav utdelning och 3 goa poäng.

På söndag tar vi emot serieledande Hässleholmen BK, dessa mötte vi i DM och har rätt bra koll på dem. Ett spelskickligt lag med många duktiga spelare.  Men en sak är säker, de ska få slita för att åka hem med 3 poäng.

Matchstart 16.00 på söndag 21/5. Hoppas på bra stöttning från hemmaläktaren!