Bli medlem i föreningen år 2022
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Vings IF
Fotboll
Herrlaget

Södra Vings IF
0 - 1
Annelunds IF
Södra Vings IF0 - 1Annelunds IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 20 maj, 19:00
Plats:Slottsvallen
Tävling:
Matchnummer: 200005034
Samling:17:30
SVIF-Annelund 0-1 (0-0)
2022-05-23 15:16

Just nu tungt förr Södra Vings herrlag efter ny förlust på Slottsvallen!

Det blev en tung fredagkväll på Slottsvallen när herrarna åkte på en blytung förlust mot ett stabilt Annelund.

Matchen inleddes i ett högt tempo där Annelunds forwards sprang oavbrutet både i press men också på hotande bollar i djupet. I denna press skapades några lägen för Annelund men inget som resulterade i mål. Efter 15-20 minuter kroknade deras forwards och SVIF kunde jobba sig in i matchen förtjänstfullt. 
Chanser saknades inte heller, Gurra rundade Annelunds målvakt och alla utom just målvakten hade nog räknat hem 1-0. Han fick också sträcka ut både en och två gånger när Jocke och Härna avslutade, så länge fanns och om fotboll hade varit rättvist skulle nog hemmalaget gått till pausvila med ledning.
Andra halvlek var mer kamp och det skapades inte så värst många lägen. Men det var på en andra boll från SVIFs försvar en av AIFs anfallare bestämdes sig för att avsluta strax utanför straffområdet och ur bortalaget synvinkel gjorde han rätt i det för det resulterade i en drömträff i bortre krysset som var otagbart för Kalle i målet.
Sista 30 styr SVIF det mesta i spelet och äger mycket boll, Annelund backade hem och gjorde det svårt. Hemmalaget skapade inga jättelägen förutom sånär friläge för Adam H som i sista sekund bröts av bortalagets ena back.

Tyvärr får vi inte till offensiven som vi önskar men vi vet att kvaliten finns där men vi gör det lite för svårt ofta vilket är lätt hänt med tanke på situationen vi hamnat i. Lite enklare bollar och enklare beslut sista tredjedelen kommer göra att lägen skapas!

Dock kändes det som att hela laget försvarade på ett bra sätt över 90 min och det får vi ta med oss till kommande matcher.

Vi har full tro på det vi gör och är säkra på att 3 poängarna snart börjar trilla in.
Till vår glädje återfår vi som det ser ut just nu två spelare till nästkommande match. Axel Collin som haft ett spökande baklår 2-3 veckor samt Jonas Hulander som ej varit med sedan seriepremiären efter en bristning. Vi hoppas Jonas kan hitta samma målform som förra året (16 mål på 7 matcher), så ska det nog lossna för flera spelare och på flera plan!

Vi tuggar vidare!

Nästa match för A-laget är borta mot Jung/Kvänum lördag 28/5 15.00!

Forza SVIF!


<< Tillbaka

 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer