Samling:16:00
Referat: Toarpsalliansen - Södra Ving/Hössna/Timmele
Åter i vinnarspåret
2023-06-18 20:12

Efter förra matchen som slutade oavgjort var det dags för damlaget att vinna igen. Idag åkte man till Dalsjöfors för match mot Toarpsalliansen. Det är vår tränare Robbans gamla lag samt Esther, Sandra, Elin och Ebbas gammla lag vilket gjorde att vi mer än gärna ville vinna denna match. Toarpsalliansens tränare Martin har full koll på vårt spel då han har sett nästan alla våra matcher i år. Därför valde vi att ändra lite positioner på några spelare för att att kanske överraska hemmalaget lite.

I första halvlek spelar SVHT ganska bra och försöker rulla boll. Idag fick Ida Börjesson spela anfallare, vilket inte hör till vanligheterna, men Ida tog chansen rejält. Therese Josefsson frispelar Ida Börjesson i den 2 min och Ida gör allt rätt när hon placerar in 0-1. Ida gör även 0-2 i den 37 min. Denna gången på nick efter en fin friapark från Sandra Steen. SVHT skapar några fina chanser till men det blev inga fler mål i första halvlek.

I andra är Toarpsalliansen bättre inledningsvis och vi hamnar i ett läge där hemmalaget lyckas skapa hörna efter hörna, men vi hade väl turen på vår sida där för det var många räddningar på mållinjen och med lite hjälp av ribban kunde vi hålla nollan intakt. Men Toarpsalliansen kunde reducera i den 85 min på straff efter att vår back drog i tröjan. Direkt efter deras reducering kunde SVHT fastställa slutresultatet till 1-3. Svårt och avgöra vem som var målskytt här då Emma Rångemyr och Julia Tarasso båda var på bollen samtidigt, men enligt domaren så fick Julia målet. Detta blev alltså slutresultatet. I andra hamnar vi återigen i långbollaspelandet. Vi gör enkla misstag och slarvar en del. Nu laddar vi vidare för nu vänder serien igen och i nästa match väntar Örby borta.