IFK Örby U5 - 5Södra Ving/Hössna/Timmele

Samling:18:00
Referat: IFK Örby U - Södra Ving/Hössna/Timmele
Delad poäng
2023-06-26 22:19

Idag åkte man till Örby för match mot just Örby. Det var en match som hade allt. Det bjöds på mål, skrikande bänkar, en domarinsats som kan kritiseras. Spelare och ledare la alldeles för mycket fokus på domaren och hans beslut.

Iallafall så spelade SVHT den bästa halvleken den här säsongen under första halvlek. Redan i den 5 min tar vi ledningen efter att Ida Börjesson slog en djupledspassning till Therese Josefsson som i sin tur frispelade Frida Rångemyr som dundrade dit sitt första mål för dagen. I den 12 min fångar Frida upp bollen igen och tar sig förbi hela försvaret. Sedan placerar hon in 0-2. 0-3 kom i den 21 min. Denna gången är det Frida Rångemyr som slår ett fint inlägg till Ida Börjesson som nickar bollen i mål och samtidigt ställer målvakten helt. 0-4 målet görs även detta av Frida Rångemyr efter en fin bollvinst och framspelning av anfallskollegan Therese Josefsson. Detta reslutatet stog sig halvleken ut.

I andra händer väl det som inte får hända. SVHT tappar det helt i andra. Örbys Maja Ragnewall som till vardas spelar för deras A-lag styrde spelet helt. Sökte frispark efter frispak och fick med sig allt. Örby reducerar på en fast situation både på 1-4 och 2-4. I den 70 min gör Örby 3-4. Sju minuter senare kunde SVHT utöka ledningen till 3-5. Åter igen av skyttedrottningen Frida Rångemyr. Sen i den 81 min får Örby ett mål godkänt som inte var över linjen och SVHT får i anfallet efter ungefär ett mål bortdömt i en mycket liknade situation. I matchens slutskede kunde Örby även kvittera. Matchen slutar alltså 5-5.

En jämn match tillslut som kanske påverkar känslorna i båda lagen. Det var mycket munhugg mellan lagen och ibland mer fight än spel på planen. Vi får väl träna på att ge mer energi till spelet fotboll när vi blir inrriterade på domslut med mera för att ta tillvara på den kicken och adrenalinet vi får i dessa situationer.