Bli medlem i föreningen år 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Vings IF
Fotboll
Damlaget

Södra Ving/Hössna/Timmele - Mariedals IK
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 30 juni, 19:00
Plats:Slottsvallen
Serie:Damer, Div 3 Södra
Samling:18:00
Referat: Södra Ving/Hössna/Timmele - Mariedals IK
Storseger i sista matchen för vårsäsongen!
2023-06-30 22:40
Dagens målskyttar, pepptalk inför matchen och en lagbild.

Idag var det dags för SVHTs a-lags sista match innan sommaruppehållet. Man tog emot Mariedal hemma på Slottsvallen. Det visade sig att SVHT var några nummer för stora för Mariedal. 

Matchen slutade med en 9-0 seger och med bud på fler. Therese Josefsson började målkalaset i den 6 min efter att hon kommit fri med målvakten och sedan slagit in sin egna retur. Bara en minut senare var det dags för Frida Rångemyr att göra sitt första mål för dagen. Therese Josefsson spelar bollen i djupet och där dyker Frida upp och placerar in 2-0. 3-0 kom i den 17 min. Ida Börjesson har bollen på mittplan och slår en genomskärare och Frida Rångemyr är åter på rätt plats och rullar in sitt andra mål för dagen. I den 26 min får vi se ett äkta hattrick av Frida Rångemyr som avancerar fram mot motståndarnas mål och sätter säkert 4-0 till SVHT. Detta resultatet stod sig till halvtid. 

I andra fortsätter SVHT att ånga på. Frida Rångemyr var tydligen inte nöjd med tre mål ikväll utan i den 54 min får Frida bollen framför mål efter pass från Therese Josefsson och slår till på ett tillslag och bollen letar sig in vid andrastolpen. I den 64 min var det äntligen Najwa Kreits tur att göra mål efter många lägen under säsongen. Therese Josefsson har emot ett inkast från Emilia Johansson. Therese vände rupp och slår ett pass in framför mål. Där dyker Najwa upp och rullar in bollen i mål. I den 70 min var det Ida Börjessons tur att hitta nätmaskorna. Julia Tarasso slår ett inlägg från vänster. Therese Josefsson nickar bollen och bollen kommer till Mariedals målvakt som släpper en retur rakt fram. Där dyker Ida upp och fintar bort sin försvarare och placerar in bollen vid stolpen. Therese Josefssons andra mål kom 2 min senare. Denna gången är det Rångemyr som spelar fram bollen till en fristående Therese som rundar målvakten och skjuter in bollen i öppet mål. 9-0 och som även sen blev slutresultatet kom av Emilia Josefsson. Julia Tarasso slår bollen ut mot vänsterkanten där Emilia Josefsson kommer. Emilia slår ett inspel med vänsterdojjan som med hjälp av en ”störande” Rångemyr framför mål lyckades rulla in i mål. 

Detta blev alltså slutresultatet. En bra insats med många olika målskyttar och många fina assister.

Frida Rångemyr står för 4 mål och 1 assist. Therese Josefsson gör två mål och tre assist. Ida Börjesson står för 1 mål och 1 assist. Övriga målskyttar var Emilia Josefsson och Najwa Kreit. Julia Tarasso stod för en assist. 

Mål:

1-0 6 min Therese Josefsson

2-0 7 min Frida Rångemyr

3-0 16 min Frida Rångemyr

4-0 26 min Frida Rångemyr

Gult kort 29 min Alma Backlund

Gult kort 48 min Linnea Petterson (Mariedal)

5-0 56 min Frida Rångemyr

6-0 61 min Najwa Kreit

7-0 70 min Ida Börjesson

8-0 72 min Therese Josefsson

9-0 74 min Emilia Josefsson

Gult kort 81 min Emilia Josefsson

 

Laget:

Emma Frilander

Lisa Pedersen

Lotta Nilsson

Elin Steen

Johanna Wålberg

Alma Backlund

Ida Börjesson

Sandra Steen

Najwa Kreit

Frida Rångemyr

Therese Josefsson

 

Avbytare:

Julia Tarasso

Emilia Josefsson

Martina Wennegren

Emilia Johansson

Linnea Skoglund


Vi avslutar alltså med två segrar. Igår spelade u-laget mot Kronäng och vann matchen med 3-1. Idag vinner alltså a-laget med hela 9-0. Nu tar vi lite semester och laddar batterierna till höstsäsongen för vårt u och a-lag. 

 

 

<< Tillbaka

 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer