Bli medlem i föreningen år 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Södra Vings IF
Fotboll
Damlaget

Södra Ving/Hössna/Timmele - Skultorps IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 18 mars, 13:00
Plats:Lassalyckan A-plan konstgräs
Serie:Damer, DM - Grupp 3
Samling:12:00
Referat: Södra Ving/Hössna/Timmele - Skultorps IF
En jämn match mot gruppvinnaren.
2023-03-18 17:33

Idag var det dags för SVHTs sista DM-match för i år då man inte kunde avancera då man inlett DM-spelet med två förluster. Idag stod gruppvinnaren Skultorp för motståndet. Det blev en mycket jämn match där SVHT höjde sig betydligt från förra matchen mot Skövde. 

Idag spelade man bättre, mer rörelse och bättre positionsspel över hela planen. Roligt att se. Men det skulle inte börja särskilt bra då man redan i första minuten gör ett misstag och gästerna Skultorp kunde göra 0-1 på deras första läge. Men efter det höjde sig SVHT och man skapade många lägen, men i inledningen ville bollen inte in. Men i den 25 min får Ebba Cleverup bollen på vänsterkanten och hon frispelar Frida Rångemyr som placerar in kvitteringen. 9 min senare är det Rångemyr som istället spelar fram till Therese Josefsson som lurar målvakten med ett lurig skott och 2-1 till SVHT. Detta resultatet stod sig sedan till halvtid. 

I andra fortsätter det vara en jämn match men de där riktiga chanserna kanske inte infinner sig. I slutet får gästerna Skultorp lite luft under vingarna och skapar ett tryck mot SVHTs mål. Därför var det inte helt ologiskt med en kvittering i den 88 min efter en hörna. Detta blev resultatet vid 90 min spel.

 

Då Dm-matcherna måste avgöras så blev det en straffläggning efter 90 spelade min. Där

gick tyvärr Skultorp segrande. Skultorp inledde skyttet och satte alla sina straffar och eftersom SVHT missade sin fjärde så vinner Skultorp.

 

En bra genomförd match och vi hoppas att förra matchens mindra bra insats var en engångsföretelse. Plus till Julia Tarasso som gör en finfin match på vänsterbackspositionen. Hon är följsam och stod rätt under hela match. Plus även till Emilia Johansson som jobbar över kompiösa ytor på planen och skapar många fina lägen för lagets anfallare. 

Nu på tisdag spelar u-laget sin andra träningsmatch för året. Då vankas det derby mot Gällstad. Välkomna upp till Lassalyckan klockan 19:15. 

 

<< Tillbaka

 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer