Samling:18:00
Referat: Södra Vings IF - Borås GIF
U-laget vann igen!
2022-05-11 08:57

Herrarnas U-lag vann igår igen när Borås GIF gästade Slottsvallen! Läs lagledare Alexander Pehrsons tankar efter matchen!

Vi ställde upp med ett 3-5-2 system denna match.

Slipsen-Skjortan, Tempest, Pösen- Triffe, David- Bob, Ankan, Max- Heden, Gurra

Bänk:

Karate

Jochen

Mentu

J. Björling (Välkommen tillbaka...?)

Tycker vi gör en gedigen insats över 90 min. Borås GIF gör 0-1 efter ca 20 min efter slarv i försvarsspelet och det utnyttjar dom med ett långskott som Slipsen (Christoffer Vikström) är på men tyvärr går in ändå.

Gästerna hinner även göra 0-2 runt 40 min spelat, också ett långskott efter ett bolltapp utanför vårt straffområde. Återigen är Slipsen på bollen men kan tyvärr inte hindra den från att gå in.

Efter detta så höjer vi oss och i den 43 min så får vi straff då Ankan (Adam H) blir fälld och han kliver själv fram och sätter den. Kändes viktigt med ett mål innan paus.

Andra halvlek bjöds det på flera chanser men en storspelande målvakt i Borås GIF såg till att det dröjde till minut 70 innan Gurra satte 2-2. Sista 20 min så började Borås GIF lyfta längre och flyttade upp mer gubbar men vi stod pall och Jochen kunde sätta 3-2 i den 84 min efter en omställning. Vilket också blev slutresultatet.

Chansmässigt så borde vi satt ett par bollar till men bollen ville inte in.

Vill även ge ett plus till vår burväktare Christoffer "Slipsen" Vikström som gör sina första 90 min i seniorsammanhang. Många fina ingripanden och räddningar igenom hela matchen.

Herrlaget tuffare vidare med träning på torsdag för att på lördag åka upp till Skultorp och möta serieledarna i Div.5 Östra, matchstart 14.00 på Orkanvallen!