Referat: Jung/Kvänum 10 IF - Södra Vings IF

Herrlaget åkte i lördags upp för bortamöte mot Jung/Kvänum och det slutade med en skön 3 poängare!

Startelva: Macke- Colina, Abbe, Tempest, Günther- Ankan, Triffe, Jonne, Davve, Gurra- Jochen

Bänk: Pösen, Emilio, Lill-pulle, Mentu

Då skribenten tyvärr inte medverkade är detta fina ord från en i laget:

- Tycker vi startar matchen väldigt bra med några fina kombinationer och gör rättvist både 1-0 och 2-0, sedan ska vi försöka rulla som vi önskar men blir då direkt hårt straffade!  Det syns stundtals att vissa inte spelat ihop så mycket samt en målvakt som saknar matchvana. Första halvlek reder vi ändå ut och går till pausvila med 3-2 om även det kunde vart 4-2 om Jonne satt straffen i slutskedet.  Dock måste vi bli bättre på att försvar oss mot långbollar då det känns som att det blir farligt på varje långboll de lägger.

Andra halvlek kvitterar de direkt och känns som vi blir ängsliga och inte vågar! Vi kommer undan med ytterligare baklängesmål med nöd och näppe, vet inte hur många frispark vi drar på oss strax utanför straffområdet, kan inte dra mig till minne senast vi hade så många emot oss. Va dock hela matchen igenom.
Men offensivt är vi riktigt vassa och skapar många fina anfall och får utdelning två gång om. Efter 5-3 målet gör staben några byten som får laget att sänka axlarna och slappna av lite.
Jocke kliver ner som defensiv mittfältare och gör ett strålande jobb där många 50/50 bollar vinns.  Med tanke på ledningen blev det en annan stabilitet med två sittande mittfältare som kunde skydda backlinjen mot alla långbollar som kom!

Summan av kardemumman, en okey match men vi bjuder på för mycket! Flera spelare som inte spelat/tränat så mycket ihop samt några som var tillbaka från längre skadeuppehåll gjorde det nog lite svajigt.
Men tack vare vårt fina offensiva spel så kunde vi göra lite vad vi ville med bollen stundtals. Kanske inte en tränares drömmatch men vinst, 3 poäng och ett målskytte som lossnar, riktigt gött!!

Målare: Hårte 2, Gurra 2, Jonne och Jocke.

Vi tackar vårt nya fina tillskott till skribent för denna gången och på återseende.

Nu väntar en ny träningsvecka för att sedan spela hemma mot Emtunga/Tråvad/Larv (kan ha glömt något lag där) på lördag 14.00.