Damlaget - fotboll (Södra Ving/Hössna/Timmele)
Referat: Södra Ving/Timmele - Vänersborgs IF
8:e raka vinsten för damerna
2020-10-04 09:55, Damlaget - fotboll (Södra Ving/Hössna/Timmele)
Det blev 8:e raka vinsten i seriens sista match för SVTs a-lag! Man tog emot Vänersborg! Matchen slutade 6-1 till SVT!
Första halvtimman i matchen så är det SVT som har trycket men saknar det sista och samtidigt som Vänersborg är ganska bra i omställningarna men som inte riktigt får till det i sista tredjedelen. Dock är det bortalaget som tar ledningen i den 29 min efter att en rensning i hemmalagets backlinje tagit på en motståndare. Det gjorde att bollen turligt hamnade framför fötterna på en annan motståndare som var helt fri framför målet och som hon kunde förvalta till 0-1! Det var kanske det målet som SVT behövde i baken för att vakna ordentligt! För bara någon minut senare får man en hörna som Frida Rångemyr sätter i mål till slut! I den 34 min tar DVT ledningen efter ytterligare en hörna! Denna gången är det Ida Börjesson som löper mot främre stolpen och nickskarvar bollen som letar sig in i bortre burgaveln! 3-1 kom i den 39 min! Wilma Danielsson visar upp sin snabbhet och rundar målvakten och rullar in bollen i mål efter ett fint pass av Frida Rångemyr! SVT hade en mycket bra och effektiv period de sista 15 min av första halvlek för i den 41 min kom 4-1! Frida Hansen vinner bollen ute på högerkanten och slår in bollen till Frida Rångemyr som klackar bollen till Ida Söderberg som placerar in bollen bakom Vänersborgs målvakt! Innan paus skulle även 5-1 komma! Mikaela Åberg tar hand om en frispark som målvakten lämnar retur på och där dyker Wilma Danielsson upp och petar in returen! Detta resultatet stod sig halvleken ut!

I andra är det lite som om SVT kanske är ganska nöjda och man ger kanske inte riktigt lika mycket som sista kvarten i första! Men man gör 6-1 i den 49 min! Återigen är det Wilma Danielsson som håller sig framme! Sen har Vänersborg en period där man skapar hörna efter hörna blandat med några frisparkar! Men närmre än så kom inte bortalaget och SVT visade att man hör hemma i toppen av tabellen! Mariedal vann sin sista match vilket gör att SVT och Mariedal hamnar på samma poäng men Mariedal har bättre målskillnad och tar direktplatsen upp till div 2! SVT kommer att få kvala för att ta sig upp! Motståndet är ännu inte klart. Plus till Martina Wennergren och Alma Backlung