Hoppa till sidans innehåll

Kent Axelsson


Detta är en framstående, uppskattad och betydelsfull profil inom Södra Vings IF.

 

Så låt oss nu presentera ännu en "PROFIL"...

Kent Axelsson

Vid köksbordet på Soliden, där Kent och fru Issi bor, dricks det kaffe med rikligt tilltugg. Under tiden berättar Kent om sina uppdrag, och vad han gjort hittills i föreningen sen han och familjen flyttade till Hökerum 1980.
Kent o Issi

Som 12-13 åring började Kent spela fotboll i Berghems pojklag. Man deltog i en intern serie i Skene. Första målet gjordes på Vävarevallen.

Efter militärtjänstgöringen återupptogs fotbollskarriären,med spel i Frufällans IF, då i division 6 eller möjligen division 7. Detta lag lades emellertid ner, då laget saknade egen plan efter några år.

Brämhults IK fick då glädjen att få stifta bekantkap med herr Axelsson. I Brämhult var Kent både spelare och lagledare.

Som nämnt flyttade Kent till Hökerum 1980 och sedermera SVIF. Kent säger själv att han inte var någon spelare av klass (skribenten har iaf sett honom nicka in hörnor) så blev det spel i Södra Vings C-lag, samtidigt som han var hjälptränare till Södra Vings dåvarande tränare Göran Lindgren.

Kent Lagledare
Lagledare Kent Axelsson. Året är 1986, eller 1987. Övriga på bänken är ledare Rune Åhsen, samt avbytare Kristian Andreasson och Magnus Andersson

Kent var därefter lagledare för B-laget och A-laget innan han 1986 var tränare för A-laget. Detta år 1986, var det historiska året Södra Ving vann division fem för första gången. 1987 tränade han laget, i division 4, ihop med Ola Andersson. Det blev bara ett år i fyran den gången, men Kent fortsatte som ledare i A-laget och efter 2 år var det serievinst i division 5 igen.

Serieseger 1986
Lagledare Kent på lagkortet efter seriesegern i division V 1986.

Efter åren som ledare och tränare för Södra Vings herrar blev det andra utmaningar inom föreningen.
Ordförandeposten har Kent haft ett antal år, och i olika omgångar.
Jobb i Fotbollsektion, där Kent fortfarande är aktiv. Domarna till våra matcher ser Kent till att det blir som planerat. Genom att ringa alla domare inför match och hälsa dem välkomna och att allt är i sin ordning. Uppskattat både av domarkår och våra lags ledare.
Träningsmatcher ska också ordnas inför varje säsong. Detta är något som Kent
också hjälper till med. Varje år Ola Andersson inte tränar Södra Ving, möts
Olas och Kents lag i en träningsmatch…
Ja de två gillar varandra och kommer överens, då båda är Norrbyiter….

Sponsorgruppen är är Kent med. Ordnar med reklamskyltar och annonser i vårat programblad mm. Plus matchannonsering i UT.

Var även med och byggde vår fina hall i Hökerum tillsammans med många ideella krafter.

Matcherna mot Middlesbrough, Crystal Palace och Oldham var nåt som Kent stod bakom. Dessa matcher arrangerades ihop med Sports International. Många stjärnor har spelat på Slottsvallen, inte bara våra egna landslagstjärnor Hasse G och Åsa Hulén.

Kent ser man både på Slottsvallen och andra arenor.Under 2013 såg Kent A-lagets samtliga matcher, hemma, som bortamatcher. Träningsmatcher som kvalmatcher.

SVIF ca1994
Södra Vings A-Lag, ca 1994. Lagledare Kent längst till vänster

Som avslutning berättar Issi om att hon och Kent träffades i januari 1956.
1957 skedde förlovningen, och 1960, i maj månad ägde giftermålet rum.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:32 Skribent: Hans Hellqvist

Postadress:
Södra Vings IF
Stationsvägen 3
52374 Hökerum

Kontakt:
Tel: 0761285094
E-post: This is a mailto link

Se all info

<a href="http://clk.tradedoubler.com/click?p=23365&a=2176386&g=20751698&EPI=11271&url=https://www.svenskaspel.se/grasroten/forening/6650-sodra-vings-if" target="_blank"><img src="http://impse.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20927774)a(2176386)" border=0></a>