Hoppa till sidans innehåll

Henry Asp


Detta är en framstående, uppskattad och betydelsfull profil inom Södra Vings IF.
 
Nu har jag intervjuat en mycket gladsint och genomvarm person som med sin personlighet fick mig på ett strålande humör trots tidig morgon. Han har varit aktiv i föreningen sedan många år tillbaka och är fortfarande.
Låt oss presentera..
 
 
 
 
 Henry
 
 
HENRY ASP
 
 
Roll i föreningen: Ansvarig för föreningens matchvärdar på Elfsborgs hemmamatcher sedan 2001.
Ålder: 80 år
Bor: Hökerum men flyttar till Ulricehamn efter nyår.
Familj: En son i Bohuslän och 2 barnbarn.
Arbete: Glad pensionär
Fritidssysselsättningar: Föreningsliv, -Södra Vings IF och Södra Vings Hembydsförening.
 
Beskriv dig själv med 3 ord?
-Glad
Sedan fick jag lov att skriva vad jag ville och då känner jag att vill ha med en varm och godhjärtad person som brinner för föreningsliv. Och utan sin bortgågna fru, som alltid stod bakom honom, skulle han inte haft tid till allt detta, berättar han.
 
Hur kommer det sig att du är ansvarig för matchvärdarna i föreningen?
-Jag brinner som sagt var för föreningsliv. Därför tog jag mer än gärna över efter Lennart Samuelsson 2001.
 
Hur länge har föreningen varit matchvärdar för Elfsborg?
-Sedan 1998-1999 har vi haft detta uppdrag. Det var Lars Nöjd, då från Ungdomsalliansen i Borås, som fixade detta åt föreningen. Från början var vi 4-5 personer vid varje match, idag är vi ca 20. Sammanlagt har föreningen ca 40 matchvärdar.
 
Har du haft andra uppdrag i föreningen under årens lopp?
-Jag har varit aktiv i fotbollen och bandyn på den tiden vi hade bandy. Sedan har ju suttit med i styrelsen i flera omgångar och bl a varit sekreterare.
 
Minnesvärd händelse i föreningen som du minns väl?
-Det har varit många med åren men den som ligger mig varmast om hjärtat var nog när vi byggde vårt klubbhus. Det var ett stort jobb på den tiden och vi fick verkligen en bra föreningskänsla. Pengarna till klubbhuset fick vi ifrån Bingon föreningen arrangerade i Viskaborg.
 
Vem ser du som föreningens stora stofil/eldsjäl genom tiderna?
-Curt Sigurdsson, trädgårdsmästare, -utan tvekan! Vi fick en bra gemenskap trots att han var så mycket äldre. Han spelade "vänster inner" i A-laget, samma position som jag hade i pojklaget, och sa att när han slutar så får jag ta den platsen. Men vi kom att spela några matcher ihop.
 
 
Du fyllde 80 i somras, hur firade du det?
-Jag var bortrest den dagen jag fyllde men i augusti blev jag "lurad" av Bengt Samuelsson till en räkryssning på Åsunden. Det var ganska rolig händelse.
Bengt fyller själv år i augusti och den dagen blev jag bjuden till  honom. När jag kom dit skulle vi åka vidare till Ulricehamn för att även fira med hans söner som bor där. När vi kom till Bryggan möttes vi av folk (ca 25 personer) från Södra Vings IF, Hembygdsföreningen, vänner och bekanta som stämde in i gratulationssånger. Jag tyckte det var märkligt att de firade Bengt så här, när han inte fyllde jämnt. Så jag förstod inte att jag blivit "lurad" och att de var mig alla skulle fira.
 
 
 Vi har även bett Gösta Hellqvist i Södra Ving att skriva ner några rader om Henry....
 
"Henry Asp är den största profilen i vår idrottsförenings historia.  En kunnig, drivande och stark föreningsmänniska som under många år lagt och lägger många, många ideella timmar för Södra Vings IF.
Henry fick i unga år en knäskada som gjorde att han inte kunde fortsätta spela fotboll, men med stort engagemang har han fortsatt att som ledare arbeta för föreningens bästa.
Med många olika uppgifter under åren har han varit med och lagt grunderna till den fina idrottsförening vi nu har."
 
Med dessa avslutande rader vill vi från hela föreningen tacka för allt du gjort/gör för föreningen och hoppas du unnar dig lite ledigt nu när allsvenskan är avgjord och publikvärdarna kan dra sig tillbaka något innan nästa säsong.
 
Har DU någon person som du vill uppmärksamma så maila vår webmaster.
 
This is a mailto link
 
Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:56 Skribent: Vikoria Persson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Södra Vings IF
Stationsvägen 3
52374 Hökerum

Kontakt:
Tel: 0761285094
E-post: This is a mailto link

Se all info

<a href="http://clk.tradedoubler.com/click?p=23365&a=2176386&g=20751698&EPI=11271&url=https://www.svenskaspel.se/grasroten/forening/6650-sodra-vings-if" target="_blank"><img src="http://impse.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20927774)a(2176386)" border=0></a>