Hoppa till sidans innehåll

Anders Stenvall


Detta är en framstående, uppskattad och betydelsfull profil inom Södra Vings IF.
 
Då var det dags att presentera ytterligare en profil i föreningen. Denna gången vill vi uppmärksamma vår nya ordförande....
 
 
Anders Stenvall
 
 
 
Roll i föreningen:  Ny ordförande i styrelsen sedan årsmötet i februari.
(Även ledare/tränare för P8 och P15)
 
 
Ålder: 51 år
 
Bor: Hökerum
 
Familj: Fru Carina och 5 barn i familjen
 
Fritidssysselsättningar: Tränar, cyklar, springer och inlines.
 
Beskriv dig själv med 3 ord?
-Glad, öppen och envis
Varför valde du att tacka jag till ordförandeposten?
-Tror jag har något att tillföra föreningen då jag jobbat med föreningsliv i många år. Gillar föreningen då det är väldigt bra gemenskap oavsett om man ibland inte tycker likadant som alla.
Vad har du för bakgrund inom föreningslivet, -aktivt och som ledare?
-Aktivt har jag spelat fotboll sedan jag var 7 år i Elfsborg fram till jag var 22 år. Från jag var 13 år upp till jag var 18 år spelade jag även handboll i IFK Borås. Jag var även handbollstränare i min ungdom. Med åren har jag sedan spelat fotboll i ett antal olika föreningar i Sjuhärad, men har nu lagt fotbollsskorna på hyllan sedan 1,5 år tillbaka efter att ha avslutat min karriär i Svif:s P35 lag. Dock gjorde jag en kort "comeback" i Södra Vings A-lag 2004 då det fattades gubbar i matchen mot Äspered på bortaplan. Ett antal äldre P35 gubbar fick hoppa in och vi spelade väldigt bra de första 20 minuterna sedan orkade vi inte. (ler) Vi förlorade med 3-1 vad jag minns.
Som ledare har jag varit många år i Mariedals IK. Har tränat både pojklag, juniorlag och seniorlag. 2004 kom jag till Södra Ving och var tränare där i ett år.
Därefter var jag i Limmared 2005-2006 och Byttorps damlag 2007. Det året var jag  med och vann serien och vi gick upp till div. 1 med tjejerna.
Sedan har jag jobbat på Bauergymnasiet i Borås med bl a Jonas Thern (lagkapten i  Svenska landslaget som tog VM-brons 1994) med ett fotbollskoncept som kallades "Calcio" (betyder fotboll på Italienska). Efter det har jag varit ett antal  år i Bergdalens IK och arbetat med utbildning och utveckling av organisation och ledare. Samt utbildar jag ledare och spelare i Västergötlands FF. Så man kan säga att jag brinner för idrotten! (skratt)
Vad för egenskaper har en bra ordförande enligt dig?
-Lyhörd och stimulerar insatser i föreningen. Att leda styrelsens arbete på ett bra sätt och hjälpas åt.
Nämn något du tycker är väldigt bra i förneningen och något som vi behöver jobba lite extra  med?
-Nyfikenheten och viljan bland medlemmar att utveckla sig och få saker gjorda är något väldigt positivt jag upplever. Vi kan bli bättre på att samordna och kommunicera mellan oss.
Vad tror du om damlaget resp. herrlagets chanser för kommande säsong?
-Herrarna får nog en tuff säsong då det skett en del förändring-ar i laget. Spelare som börjat studera, gått till andra klubbar eller slutat. Hoppas vi klarar oss kvar.
Damlaget fixar förhoppningsvis en mittenplacering.
Favoritlag i fotboll?
-Liverpool (...och Elfsborg, då jag är född "guling")
Bästa fotbollspelare genom tiderna?
-Johan Cruijff, Holland
Ditt bästa fotbollsminne:
-När jag gjorde min första match, som 8-åring, i Elfsborg och vi mötte Mariedal borta på Kransmossen. Jag fick göra mitt första mål!
Avslutningsvis vill vi önska dig stort lycka till som ordförande och det arbete du och din styrelse har framför er detta år.
 
 
Har DU någon person som du vill uppmärksamma så maila vår webmaster.
 
This is a mailto link
 
Uppdaterad: 08 JUN 2016 05:44 Skribent: Vikoria Persson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Södra Vings IF
Stationsvägen 3
52374 Hökerum

Kontakt:
Tel: 0761285094
E-post: This is a mailto link

Se all info

<a href="http://clk.tradedoubler.com/click?p=23365&a=2176386&g=20751698&EPI=11271&url=https://www.svenskaspel.se/grasroten/forening/6650-sodra-vings-if" target="_blank"><img src="http://impse.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20927774)a(2176386)" border=0></a>