U-Laget kommer som tidigare år spela i Division 4 södra.

Referat: Hyssna IF - Södra Ving/Hössna/Timmele
Vinst för U-laget
2024-04-07 19:01

Idag åkte man till Skene för match mot Hyssna. SVHT började matchen bra och man gör 0-1 genom Therese Josefsson i den 9 min. Efter halva första halvleken kommer Hyssna in mer i matchen och vinner alla dueller utan att egentligen skapa några jättefarliga målchanser förutom en väldigt tveksam straff som gör att de kvitterar till 1-1. Detta resultatet stod sig sedan halvleken ut. I andra gör SVHT 1-2 i den 55 min återigen genom Therese. I den 75 och 79 min gör Martina Axengren två identiska frisparksmål från lite ovanför mittcirkeln. Ebba Cleverup fastställer slutresultatet till 1-5 i den 80 min då hon placerar in bollen i bortre hörnet!

Ett bra genrep inför säsongen. Vi måste bli lite tuffare i duellerna och vara mer på tå, men det ska vi träna på nu i några veckor innan säsongen drar igång den 4:e maj borta mot Östadkulle!

2024-03-29 11:40
Från vänster: Dragan Kuzmanovski, Lina Claesson, Robert Cleverup, Pelle Nilsson och Andreas Andersson.

Här kommer en liten presentation av ledarstaben för Södra Ving/Hössna/Timmele A och U-lag 2024.

Huvudtränare är Robert Cleverup och Andreas Andersson som båda har fått fortsatt förtroende även detta år! Så roligt att de väljer att fortsätta kampera med SVHT! De har varit med och utvecklat laget på ett fint sätt och vi ser fram emot en ny fin säsong.

Sen har vi ju vår allas Pelle Nilsson! Vad skulle vi göra utan vår lagledare Pelle? Han har vigt många år till vårt damlag och han förtjänar all uppskattning!

Dragan Kuzmanovski var ass.tränare för U-laget redan förra året. En otroligt viktig kugge i vårt lag då han sprider glädje till alla! I år får han leda U-laget tillsammans med Lina Claesson. Lina har varit med som spelare sen Södra Ving startade upp sitt damlag igen för många år sedan. Hon kommer att leda laget under matcherna och även ibland vakta målet i U-laget.

På schemat den närmsta tiden står det U-lagsmatch borta mot Hyssna 10:30 den 7/4. Sen åker hela truppen på ett litet läger på Ursands resort och camping där vi ska slipa på lagsammanhållningen ännu mer och ladda batterierna inför 2024! Den 21 april kommer Elfsborgs U-lag på besök och möter vårt A-lag! Sen ska serierna dra igång!

Referat: Mariestad - Södra Vings Idrottsförening Damlaget
Förlust i första DM-matchen
2024-03-02 18:53

Idag tog våra damer bussen till Mariestad för match mot Mariestads BoIS. Det var nu dags för första DM-matchen för i år. Det blev en jämn historia men där hemmalaget var vassare i avsluten och vann matchen med 2-0. Första 20 var hemmalaget bättre men sen arbetade sig SVHT in sig i matchen och skapade två riktigt fina chanser men målen uteblev. I inledningen av andra halvlek gör hemmalaget mål och de skapar sig ett momentum och gör 2-0. Sen kunde inte SVHT ta ikapp.

2024-02-04 16:52

Idag var det dags för SVHTs a-lags första träningsmatch för säsongen. Man åkte till Ullared för match mot just Ullareds IK.

Slutresultat:
3-4 till SVHT

Mål:
Therese Josefsson ⚽️⚽️
Selma Brorsson ⚽️
Ebba Cleverup ⚽️

En godkänd första match för säsongen där vi stundtals spelar riktigt fin fotboll. Men såklart en del förbättringspotential i vissa bitar men överlag en mycket bra matchpremiär för säsongen.

Lollo Knall gör sin första A-match och vi ser fram emot att se hennes fortsatta utveckling.

2024-02-03 17:01

Idag hade SVHTs sin första träningsmatch för året. Man åkte till Borås för match mot kommande div 4 motståndarna Kronäng. I första halvlek hade man lite svårt att hitta rätt, men i andra kunde man stänga ytorna för Kronäng och SVHT kunde göra 0-1 efter en hörna. Målskytt var Emma Durichen. 0-1 blev även slutresultatet. Vi vill hylla 14 åriga Milla Thorell för sin fantastiska debut i seniorsammanhang. Så kul och se hur hon tog för sig. Snabb, följsam och en mycket stabilinsats på vänsterbacksplatsen. Det ska bli skoj att följa hemma utveckling framöver. En bra och stabil insats av vårt U-lag!